Twin Towers Of Babel

Een oude beschaving wordt ontdekt midden in de jungle. De ontdekkers staan voor een raadsel. Om welke reden is dit bouwwerk ooit gerealiseerd? Ter verering van de goden? In dit geval misschien wel van buitenaardse komaf? Of is het soms een graftombe? En wie ligt er dan begraven? Het doet denken aan de tempels van de Azteken of aan de cirkelvormige terrassen van de Inca’s.

Er zijn twee torens gebouwd. De eerste heeft een spiraalsgewijze opbouw zoals de “Toren van Babel”. De andere is identiek aan de eerste maar op zijn kop gezet. Gezamenlijk vormen zij een oneindige “loop”. Zit je er eenmaal op dan kom je er nooit meer vanaf.

Het staat symbool voor hoe het leven geleefd wordt. Op het ene moment zit alles mee en zit je in de lift. Om vervolgens in een neerwaartse spiraal te belanden en wederom af te dalen. “Twin Towers of Babel” maakt dit proces zichtbaar. Omhoog gaan doen we in het zicht van iedereen (trots). Omlaag gaan doen we uit het zicht (schaamte). Dit trotse volk heeft met de bouw van deze twee torens een duidelijk statement achtergelaten.